Рослини - це ліки?

Результат пошуку зображень за запитом "лікарські рослини"
За своє життя, кожна людина, встигає багато раз перехворіти на ту чи іншу хворобу, і в такі хвилини гостро постає питання, як і чим лікуватися - використовувати хімічні препарати чи все ж таки використовувати рослинні засоби. 
В давнину люди методом спроб та помилок дізнавалися, що певні рослини допомагають при тих чи інших хворобах. Так з'явилася народна медицина, яка згодом стала наукою, і таким чином науковці почали використати лікарські рослини в сучасній медицині.
Ієрогліфи на гробницях стародавнього Єгипту і розкопки у різних частинах світу підтверджують те, що багато рослин були відомі людині більше 2000-3000 років до н.е. У Китаї, наприклад, за 2700 р. до н.е. у збірнику Шень-Нунга було описано багато лікарських рослин, частина з яких використовується і в наш час (ревень, ріжки). Також відома фундаментальна праця Лі Ші Чженя (1522-1596рр.) “Основи фармакології” в якій описано понад 1500 засобів з лікарських рослин.
Теперішній час характеризується появою багатьох лікарських засобів з хімічною (синтетичною) основою, проте лікарські рослини не втратили своєї актуальності. Існують препарати виготовленні на рослинній основі. Також в аптеках можна купити різні види лікарської рослинної сировини.
Інтерес до застосування лікарських рослин і ліків, отриманих на їхній основі, обумовлений тим, що при правильному  дозуванні вони практично нетоксичні, нешкідливі, відносно доступні, ефективні та у деяких випадках завдяки комплексній дії не мають конкурентів. Такі препарати легше засвоюються та виводяться людським організмом. Значні ресурси, доступність сировини, можливість культивування роблять рослинну сировину перспективним об’єктом дослідження з метою розробки нових лікарських засобів рослинного походження.
Крім можливості в аптеці придбати препарати на рослинній основі або лікарську рослинну сировинну (ЛРС), ми можемо самостійно заготовити корисні рослинки.
Найчастіше в домашніх умовах готують чаї з лікарських рослин, настої та відвари, а також можна самостійно приготувати мазь.
Наприклад, в сезон ГРВІ слід подбати про свій імунітет. Для цього можна приготувати чай в склад якого входитимуть плоди і листя малини, чорниці, смородини, суниці лісової, листя подорожника, квіти календули та багато інших.
Отже, лікарські рослини є досить ефективними ліками при лікуванні багатьох захворювань (сечо-кам'яної хвороби, нефритів, неврозів, безсоння, ГРВІ та інших).

Коментарі

  1. Дуже зрозуміло, все коротко і ясно))))

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже дякую за інформацію, коротко і цікаво)

    ВідповістиВидалити
  3. Цікава та корисна інформація,дякую)

    ВідповістиВидалити
  4. Немалый лепта в развитие медицины занесли и в Месопотамии. Именно там разработали несколько важных технологий приготовления целебных средств: кипячение, фильтрация, растворение. К что,этому же адепты этой древней страны уже разумели связь между способом лекарств и приемов пищи. И на – именно в Вавилоне, как части Месопотамии, присутствовала ответственность за ошибочное исцеление пациента cdmarf. До сего суды над докторами не велись.

    ВідповістиВидалити
  5. В числе случаев бесплатные призы начисляются в кредитах, которые невозможно незамедлительно исключить со счета casino бездепозитный бонус за регистрацию без пополнения. Прежде их надо(надобно) отыграть по установленным правилам. Эти требования принято нарекать вейджером (англ. Wager). Выражается он коэффициентами (х30, х40 и)bestija О нем читайте ниже.

    ВідповістиВидалити
  6. Специалисты Referr пользовались крауд-маркетинг, ссылки с каталогов и профилей ссылки влияют продвижение сайта, а покупатель параллельно размещал гостевые посты и продвигал интернет-сайт нативной рекламой. Комплексный расклад дозволил быстро продвинуть план в конкурентной нише на одном из самых чрезмерно базаров.

    ВідповістиВидалити
  7. Легко получить. Есть большое каталогов и сервисов, позволяющих в закупка ссылок для продвижения сайта даром заполучить массу подобных рекомендаций. Конкуренции между 2-мя ресурсами нет, в следствии этого обмен ссылками не сотворит конфликтных обстановок.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Правила заготівлі лікарських рослин.